Wibrin is een rustig plaatsje tussen de meer toeristische centra La Roche-en-Ardenne en Houffalize in. Het is een perfect uitgangspunt om de wijde omgeving te verkennen. In de buurt is er mogelijkheid tot kajak en rafting en er zijn vele wandelroutes uitgezet. Ook mountain-bikers komen er aan hun trekken.

Door op de foto's op deze pagina te klikken opent zich een vergroting in apart venster.
 
.Maison le Soufflet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La Roche-en-Ardenne wordt de parel van de Ardennen genoemd en ligt aan de rivier de Ourthe. De ruïnes van een feodaal kasteel uit de 9de eeuw toornen hoog boven het plaatsje uit. Vanaf deze plek heeft men een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Durbuy is een van oorsprong middeleeuwse stad, de kleinste stad van België. Vlak buiten het centrum ligt het buxuspark Topiaires. Dit park bevat meer dan 250 figuren, meest buxussen.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,Bastogne (Bastenaken) is vooral bekend van het Ardennenoffensief in december 1944.
,
,
,
 
  
  
 
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
Clervaux is een gemoedelijk Luxemburgs stadje. In het kasteel is de permaniente fototentoonstelling Family of Man te zien, samengesteld door Edward Steichen. In 37 thema's wil Steichen aspecten van het menselijk leven tonen, zoals het zich tussen de uitersten van de geboorte en de dood afspeelt op aarde. De tentoonstelling was oorspronkelijk voor het Museum of Modern Art in New York (1955) Sinds 1964 is deze grootste fototentoonstelling ooit in het slot in Clervaux te zien.
 
 
 
 
Je kan op vele plaatsen in België grotten bezoeken. In de grotten van Remouchamps maak je de langste onderaardse boottocht. (800 meter)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
De stad Saint-Hubert, omringd door bossen, is met name bekend van de Sint-Hubertusbasiliek en de jacht. Volgens de legende bekeerde Hubertus zich door een kruisdragend hert. Het is de patroonheilige van de jacht.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Rochefort treffen we tijdens een stripfestival waar Fabien Rypert boeken zit te signeren, op een wel heel bijzondere manier.
.
.
.
 
.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
 
 
.
.
.
Er zijn vele uitgestippelde wandelingen te maken door het prachtige heuvelachtige landschap. De routes staan goed aangegeven en kapelletjes, beekjes en mooie vergezichten maken de tochten afwisselend.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

naar boven